mercredi 5 mai 2010

Ajudar Grècia


Anem ajudar Grècia . Es a dire qu'anem manlevar d'argent sul mercat internacional de la Finança Mafiosa Internacionala , que vòl plan (dusc'ara) nos prèstar de moneda a très parts per cent d'interest .
Nautres que son de fraires "latins" e quitament "grègs" lor prestarem a 12 parts per cent en seguida. Una istòria de panaire que sembla de la caritat .
Aital , deman benlèu , sauvarèm Grècia , puèi Portugal , puèi Espanha , puèi Italia, puei França , mas devem notar qu'Irlanda qu'es encara la mai acuolada de totas las nacions al trauc, mai que Grècia, es pas amenaçada, per degun, que sia de la nauta Camòra internacionala, o dels especialistes cap-plomats e putassièrs, que mesprèsan e jutjan de contunh, de la rentabilitat dels paures a la susfacia de la Tèrra . Per dire que i a quicòm de raciste , Veire KKK, de poirid dins aquelses jutjaments dels païs "cossards" mediterranèencs . Que l'Anglatèrra qu'es mai endeutada que nosautres se pòrta plan al nivèl del FMI e de l'OMC e de Wall Street e de la City.
Amic, tot aquò sona la fin de l'UE... de l'eurò, e de totas las quimèras .
Totes los occitanistes deuriam tre ara se preparar a la fin d'un idèa un pauc caluca : la de veire Euròpa s'encargar de la question occitana amont l'estat jacobin...