jeudi 1 janvier 2009

rescaufament e SAMU



Lo rescaufament contunha de produsir son efach. E se coma o podem crenher , los meteorològas son tant de primièra borra que los economistas , e ben crèsi plan qu'anem tot drèch a la glaciacion.

Una nota de bona imor praquò: los comptes de la SECU se milhoran e se contunhem aital, ambe la Roselina , anem poder donar de polid argent als actionaris dels fonds de pension de tots païses . Anem enfants de la patria , lor donarem tot nòstre argent .
Dins los ostals de retirada , merce de la politica de la santat , se troba pas mai qu'une ajuda sonhanta per quaranta pepins o meninas, çò que far que los vièlhs qu'an mantuns còps besonh de suenhs d'urgencia, e que devrian èstre condusits al Samu . Mas aqui , los governaments (d'esquèrra coma de drècha ) trobèron la parada , i a pas cap de plaça.
Nos diguèron que lo oiquend darrièr i avia pas que dètz lièchs a las urgençias per los onze millions de parisencs, sia un per un million çò qu'es quinze còps milhors que l'astrada de gasanhar al LOTO .
De tot biais, i a pas cap de plaça pels "joves", cossi volètz que n'i aja pels vièlhs.
E de tot biais son condemnats... Non?
Alara cal quitar de bramar coma de vedèls e , cercar al pus lèu lo mejan de venir competitiu ambe lo Bangla Desh , que per la China es trop tard, jà.

Bona annada , bona santada e visca la solidaritat