samedi 22 août 2009

P FromentDe qual se parla? Coma un dobte me trapa entre las parpèlhas.
Non sabi de qual s'agis? Compren que benlèu se parla d'un vesin, de P Froment, que far jogar la concuréncia, o d'un ase mai aluserpit, que los autres, mai qu'una agaça, que se va cercar una plaça milhora. Lo Daubassa prèp de Bernat .
Lo Del Bas? Et Bernat un que jà fugiguèt prèp d'un autre , mai aluserpit el qu'un estornèl, una calha , un isard.
Mas que comprene ren sai que?
Benlèu Gengis Khan, milantas excusas, mas que non, voliai sonque parlar de Strauss Khan, del Fond (prigond) de la Mafia Internationala . Lo FMI. Savètz lo grop que pren als paures per donar als rics... E ben cresi plan que lo Strauss lèu va nos jogar la valsa bruna, coma primièr violon de Nicolas e ambe lo Fillon a la clarineta.
Un rusat Strauss que se sarrèt de Nicolas coma lo Daoubasso del Bernat. Puta de Bernat. E que l'autre li trobèt un brave trabalh. Non?

mercredi 19 août 2009

iranja e banana


Aquesta annada aurem un irantja. E pas una lima.
Merce plan dòna Natura .
L'estiu es pas acabat. N'aurem d'autres.
Pel còp avem plantat un bananièr,
fotò pichona, e deman passarem als ananas .
L'Occitania ara , es quitement africana, ambe lo cambiament climatic que ven de compas ambe la lei politica franchimanda.
Deman aurem un rei totcolors , cap de l'UM-PS.
Per que pas Jospin coma primièr ministre . Un tipe de primièra borra Jospin , coma Lamic , Srauss Khan, Charasse, Rocard, Koutchener, e milanta autres... Coma Sarkosy , Seguin , Fillon que devon estre socialistes tanben que viatjan ensems de longa...
Mas Jospin que foguèt un temps lo conse de Cintegabela, (dabant de correr coma un can magre ...)coratjos amb nosautres , los paures nécis , que sabià fòrça plan sa leiçon de capitalisme d'esquèrra a la mòda de Blair, lo filh putatiu de Tatcher, que diguèt el tanben, "coratjosament" de daissar tombat lo vièlhum socialiste, per exemple l'umanisme d'un Jaurès , coratjos lo tipe non? qu'èra pas son mestièr d'escotar los caumaires, e de se trachar de la gestion de las entreprèsas, del social , de l'escòla, de la retirada, e que nosautres èran pas nascuts que per , trimar, es a dire sortir lo porta-moneda e assegurar los acccionaris..... Coratjos los socialistes d' ara ... de segur. E pas un per tornar a la sorga. Que dins sa pichona testa d'ENA o d' HEC i pas que lo mercat. Es a dire quicòm d'a pron pena pus bel qu'una merda que li servis de cervèla...
Visca Occitania , e que la lei del mercat, del monde li serva de vibromassor, e de destampa-budèls....
Torna Jaures.
Amen

lundi 17 août 2009

las torres de Carcassona


T'esperarai a la pòrta dels garatge.
Serai aqui dins ta polida auto.
Que farà nuèch mas , ambé l'esclairatge,
nos podrem veire dusc' al cap del valat....
E quand s'endevinharan las Torres
dusca a l'asuèlh de Barbeira.
Nautres segur que serem arribats...
Que serem arribats