mercredi 13 février 2008

Galicia e Mariano Rajoy


Mariano Rajoy es lo capmèstre del PP lo partit de la drecha espanhòla qu'es a mand de ganhar lèu las eleccions Que Zapatero , s'enganèt dos còps tant ambe los Catalans , qu'ambe los Bascs.
Mariano Rajoy es lo cap dels jacobinaires espanhòls e fòrça centralisaire.Qu'en Françia n'avem pas la propietat. Quand se passèja al païs ; fau attencion de pas parlar Galician. E fa çò que cal per que la Galicia demòra coma èra , es a dire un païs sens mai d'autonomia al punt ont n'es uèi.
"Aici cadun parla la lenga que vòs". Es pas bèla la libertat , çò parièr que dins nòstra miètjorn tant aimat.
Se vei que Rajoy es un patriòte al revèrs.
Vertat qu'ambe la còla de Madrid , es festejat coma lo campionissima de l'unitat. Que refusa mai que tot lo mot "nacion". A l'òrre mot! per se ligar a l'imatje gaireben mitica e catolica de la grandor madrilenca.
Om vei plan que l'Euròpa dels pòbles es pas encara al cap del camin.
Cal ajustar que l'ome es fièr , mespresos, qu'aima pas de tocar las manetas. Son problème es que los nacionalistas galicians son de mai en mai nombrosas d' escotar entre la populacion que compren 2,7 millions d'estajants. Brèu Mariano Rajor fa partit d'aquestes òmes que son mai que mai qu'espanhòls ara , mas que deman seran angleses e benlèu un jorn Chinèses per acabar. Aquò's un besonh per d'unes de s'estacar a un centre "fòrt" baste que siaguesse endacòm , levat al païs considerat de fach coma devaluat e incapabla d'assegurar las responsabilitats.
Ont es l'òme dins aquela construccion? Es pas gaire quicòm davant l'estat poderos. Om coneis aici.
Brèu se Mariano Rajoy ganha , se'n sera acabat de l' evolucion dins Galicia.
Sera lo second còp que la Galicia donara un cap de governament a l'Espanha, que lo primièr de sorna mémòria se sonava Francò.
Come se dis en Espanha: la Galicia es lo granièr de la drècha .
Mas baste que Mariano Rajoy paste pas lo pan.

Aucun commentaire: