mercredi 16 janvier 2008

Refòrma de la constitucion


Los euròpeistas son contents. Sèm pas nosautres coma d'unes païses endarrièrats que boran las urnas sens la mendre vergonha.
Sèm pas de las republicas bananièras que crompan las vòtes , o comptan de biais.
Es pas aici que se trobaran dels jornalistes lèca-cuòls , una premsa somesa qu'espèra l'accòrdi de la direccion per rescontrar dos pretendants a la presidença. Non es pas aici qu'un profitaire d'un lotjament HLM fa la leiçon als paures necis qu'arriban pas de ne trapar un, e que cal lo trapar el per la pèl per li dire de partir. Es pas en çò nòstre qu'un elegit pres la man dins lo porta moneda de la comuna , se retrobaria elegit trea la sortida de preson.
Aici sèm bograment plus biaissut . Se vòte non; aquò's pas grèu quicòm sinhe de OC per tu. Se vòte OC , aquò's pas grèu tanben , t'amenaça d'una lèi qu'o fara quand mème non. Brèu aici sèm liures . Lo pòble françès es pas qu'un molon de colhandròts que cal menar coma un tropel de fèdas, que d'unes savantasses coneisson plan melhor lo camin de prendre.
Es aital aici.
Los RPR votara oc et los socialistes votaran tanben en fasent una mena de dansa del ventre . Segolene va montar dins lo sondatge .... E l'istòria eterna sera a mand de tornar.
I a un fum de tipes que parlan cada matin sus Frantz Kultur per s'esbalausir de las refòrmas e s'estonar de la bestièsa dels françès , e subretot de sa resistencia al cambiament , levat que son mantuns còps de fonccionaris jornalistas que se bolègaran pas jamai de son canton.
E coma 80% de las leis son ara europeencas , cal reconeisser que la drècha es geniala per nos far creire que fa quicòm. Ambe los 20 % que resta te fan un bruch qu'es pas de creire.
Per exemple las cigaretas . La celeritat en veitura. La linha jauna. La securitat . La policia de proximitat , un còp de OC un còp de non.
De venir : la politica del string qu'entamena la secu , o la color de las bragas De Bridget S... que pòd esblaugir ....
Levat tot aquò : flexibilitat tot azimut.
Aici La republica de las letras..... mòrtas . Es coma un pichòt empiri d'UBU.
Lo president voide la caissa e dis que i a pas pus ren de donar. Mostra de pertot la sia femna e gingola quan òm li parla de la sia vida privada.
Los françèses voton a 53 % per el que siès mèses après començon de lo demargar e de dire qu'an pas vòtat . E donc degun votèt pas per el. I aura pas son que d'amnesia ?
Benlèu qu'aquel monde falord reverta plan l'enfern de las emocions subtas qu'atraversan la societat e que cambian de longa .
Oblidavi .... per las lengas regionalas .... es possible , que de cambiar la pichòta frasa que dis que la sola lenga de la França es lo françés.... Mas per ara an pas lo temps..... O alara aquelas lengas regionalas son encara trop viudas ..... O alara SETZ PAS CONTENTS AICI!!!! MAS COMA S AVIAM PAS D AUTRAS CAUSAS DE PENSAR ........... Pus tard...
E Le Pen de se fregar las mans AMBE TOTES LOS JACOBINS;;;;;;.

Aucun commentaire: