dimanche 13 janvier 2008

França jacobina


L'istòria de França constituèt totjorn un mescladis plan estudiat qu'intègra tant plan que pòd , entre las volontats revolucionaras e la continuitat per tal dire diusenca de la França dempuèi un milenari e mai .
La França revolucionari es primièra quand lo jacobin met lo nas a la fenestra e s'en va viatjar a l'estrangièr. Alara lo porta paraula se passèja en alisant las plumas de 1789 ; e de segur lo lo text sacrat dels drèches de l'òme.
Pràquò li cal fa un pauc de gimnastica per juntar ambe los sègles longs de la reialtat que la França revolucionari li copèt lo cap . Alara lo Jacobin a trobat un biais imparable. La contradiccion es resolguda al nom del "geniu del pòble françès".
La colaboracion de 1940. Las letras de Petain sonant Francò a l'ajuda per se battre contre las amenaças bolchevicas, es a dire contre lo front dels aligats per lutjar contre lo nazisme. La deportacion dels josius sus l'òrdre sol de las camisas negras d'un Papon .... (que fara encara un chapla vergonhos dels algerians de Paris).
Onte es alara la grandor sagrada del païs dels drèches de l'òme? E après consi jutjar aquèl geniu jacobin?
Lo jacobin de drècha coma de senèstra se cala , amaga tot quand pòd pas pus explicar çò qu'endevenguèt....
Mas qual jacobin podra explicar tanben , consi , a pro pena sortida de l'occupacion germanica, la França éternala se jetèt dins la reconquista coloniala... E ben l'explica pas. Lo jacobin d'esquèrra se sentis pas concernit... E la França contunha... Eternala... Aisit non? Un pauc tròp aisit... I es per rès pareis , mas oblid de ne parlar. Avèm totjorn pas reconegut lo chapla de la guèrra d'Argèria. E encara mens començar lo dever de memòria... Al contrari s'en mancèt gaire que fasèm un lei sul ròtle positiu de la colonisacion. Es la França eternala.
Sufis de qualques bons istorians...
En realitat se vei plan que la drècha jacobina a pas quitat de comandar dins aqueste païs . Es coma aquò que pòd maridar , la reialtat e lo sègle de las lums, e la revolucion de 1789 , (qu'enganèt d'a fons lo pòble occitan...) sens tròp s'espandir sus los eveniments malastros de 1830 o 1848 o 1870.
Lo Jacobin es un òme vertadièrament malaute que tremola per en , e cren mai que mai , per l'ostal òrb que li sèrvis subretot d'auberga espanhòla. Brama per l'escòla de la republica , la lei laïca que volontava subretot d'escanar la diversitat. Se vei plan que tanlèu fach( e a d la diversitat a mand d'èstre tuada ) dubris tornamai las pòrtas als ritons.
Las grandas nacions ensanhosidas per tant de guèrras ,( l'istòria es pas qu'una seguida de guèrras, que la França, l'Anglatèrra menèron de pertot) contunhan de donar de leiçons a totes los pòbles de la Tèrra. I a un fum d'exemples...
Uèi an decidat d'ajudar la Turquia per matar los Kurdes. Mas an decidats de bastir la granda Albania. An decidat onte las eleccions èran democraticas , en Russia son pas ( vertat benlèu) en Georgia o son( pareis de mai en mai que non)
Uèi a l'escala de l'Euròpa contunhan de se nhafrar mas se vei pas.
L'Alamanha , la França , l'Espanha, l'Anglaterra , l'Italia, an balkanisat los Balkans. E caduna de las grandas nacions perseguis son raisve ensanhosit de potencia , e de glòria en esperant d'aroinar las autras. An ren après de las guèrras passadas e nos i menon tot drèch...
Lo raisve europenc es pas pus qu'una guèrra acarnassida amagada , qu'ausa pas de dire son nom, sosterrana , messorguièra e crudèla, menada per los mai fòrts dels estats , per acuolar los pichons e dominar lo monde.
La pròva agachèm l'Euròpa: Slovenia, Macedoina,Bosnia, Croatia, Montenegro, Serbia, Tchequia , Slovaquia, Kosovò. Deman Moldavia , Transnistria , Tchetchetnia...
Que n'i sem pas opausats ..... Mas i a un mas "maos"...
Que la Catalonha, lo païs Basc , lo païs Gaèl, la Còrsa , l'Occitania.... es a dire las culturas minorisadas , d'aquelas nacions guèrrièras, traparan pas l'independencia.Lo drèch a l'autòdeterminacion? Cal pas quichar? Vos trufats monsurs... Que lo governaments espanhòls , françèses , anglèses quitan pas de se rescontrar per esclafar tot espèr de libertat.
O alara sera un banh de sang. Que se passara pas aici a l'oest coma se passèt a l'est ambe la cabuçada de la paret. Aici nòstres savantasses jacobins de l'escòla politica son pas prèstes de reconeisser las justes alenadas a la libertat de quun que siague .
Cò ben que pròva plan , per l'exemple , que s'agis que d'un pòker messorguièr. Se l'Euròpa èra çò que ne'n dison alara , cada pòble devria tenir lo drèch d'una autonomia majora. Es pas previst. Es pas l'Euròpa dels pòbles que se construsis .
Dusca la pròva del contrari l'Euròpa es pas pus qu'un terren de jòcs d'influencia entre los mai grands.... Que son jogaires los grands... Mème se quitan pas de far rajar la sang.

Lo jacobin espèra ara que crèbarèm , nosautres occitans , que podra dire ara que l'occitan a plan comprès qual èra melhor. Dira tanben e dis que l'occitan causiguèt liurament de tuar son astre. Es aital lo Jacobin.
Un detalh : lo FN nos asira .
E nosautres Occitans viatjavèm pas ambe el...


Per ne'n saber mai sus la falsificacion de l'istòria de França se poder legir tanben lo libre de Labouisse que se titola l'imposture

Aucun commentaire: