mercredi 19 décembre 2007

La restauracion o retorn a la casa partença


Aurèm tot vist. L'istòria quequèja. Aquò's pas Tièrs o Napolen III
La refòrma, coma se'n parla uèi, se resuma a una contra- reforma.
Per totes los medias (o diplomats de l'escòla RPR UDR UMPdel jornalisme), e per nos , se resuma a la fin de las conquistas socialas , que los aujòls avian ganhadas en lutjant, per dire qu'èran pas tombadas totas rostidas del cèl.
Las contra-refòrmas son donc
- trabalhar pus
- estre de mens en mens cubèrt per ço que concerna la santat , la retirada , l'educacion, l'avenir dels enfants, lo trabalh, l'espèr d'una vida melhora .
Aqui lo temps de las contra-refòrmas .
Sem copablas totis. Entre temps es vengut normal pels socialistas de respectar las leis del mercat. Es a dire que cal donar d'interes al especulator a l'auçada de 15% de mai cada anada. Si que non t'expliquan la drècha coma la senèstra que lo finançièr aniran portat son argent endacòm mai. E que, sosentendut, cal causir o se noirir ambe las utopias o ambe un traça de trabalh mal pagat.
Cò que los medias diran pas es que s'agis de la restauracion. Qu'òm pensa l'istòria, a Thiers e a la comuna. Nos dison qu'es la lei del mercat, o lo liet del mercat. Mas qual son las putas? que los medias son RPR , jacobinasses tant e mai. Nos demandem per de que alara que prèchon per la mondialisacion.
Punts mai que mai importants.
Del temps de la guèrra fresca , lo camp occidental donèt maites avantages als trabalhadors de l'oest çò que produsiguèt d'un biais un efach recercat de veirinas, aici èrem al paradis de l'oest. Foguèt l'epòca urosa ont la social democracia creseguèt de ganhar la victoria, o d'èstre la sola e unenca votz sensada, entre totis los extremismes . En Franca aquò foguèt la revenja dels menchevics davant los bolchevics. En Francia particularament.
De fach sem plan forçats de reconeisser que los socials democratas an construsit d'aquela passa, une societat pro urosa e que podiam creire a l'avenir. Mas n'avian perdut de vista lo principal.
Oc qu'aquestes democratas d'a fons doblidèron tanben lo pretzfach, doblidèron que tocavan en qualque sòrte un chèc capitalista per contrarotlar d'un biais, los pòbles los mai combatius , italians; françèses ; espanhòls per exemple , los empescar de tombar del costat del comunisme.
Reagan , Tatcher e Joan Paul II sonèron la carga.
Finis los avantages acquesits.
E la paret de Berlin tombèt e tota la còla de jornalistas formats al RPR, cal o plan dire que n'i aguèt pas jamai un de senestra per presentar lo jornal a la radiò o a la tele, totis los ventres sadols se regaudinèron sens vergonha mas o cal dire tanben ambe rason quand l'emperi sovietica cabuçèt. Echèc e mat. Impossibilitat de construsir una societat umana.
Mas ara ne'n sem a la seguida. N'avian oblidat la facia del capitalisme ordinaria. Ara l'avem davant. Es tan òrre que l'autra. Nos aprepara un avenir encar mai tarrible per l'umanitat...
Es a dire que los financièrs capitalistas de tota mena an pas pus besonh d'investir per aparar del comunisme, los pòbles que lor ne'n prenguèssen l'enveja , es a dire que las bancas e los financièrs refusan d'ara enavant de pagar l'impòt anti-revolucionari, per mantener çò que la drècha sona ara : los avantages acquesits.
Qu'òm volgue o pas es dempuèi lo debordelament de la paret de Berlin que la dreche entamenèt de tornar prendre los avantages de tota mena que lo pòble crèsian d'aver obtengut de nauta lutja e que vòl pas o pòd pas pus aparar.
Es per aquò que los eveniments actuals son pas pus ni mens que los rebats del retorn a la "normala" , una restauracion que los jornalistas françeses sonan majoritarament la "refòrma".
Los socials democratas son completament desvariats qu'an pas comprès lo reviradis, que lo grand capitalisme lor a levat lo drèch de gerar lo social , amai levat tota mena de fisança , qu'an pas pus besonh d'elses per far çò qu'ara son capables de far tots sols.
Es per aquò que d'unes espèron encara de se mostrar coma de gestionaris de primièra borra .
Pecaire.
Que lo monde sera gris.
Retorn a la casa partença.

Aucun commentaire: