mercredi 3 octobre 2007

Mòrt d'una classa mairala a la calandreta? A Mureth

La fotò . Mureth la cascada de Loga , de l'autre costat lo prieurat onte lo senescal d'Anglaterra Simon de Monfort, envejat pel papa, (sonque per mostrar lo poder de la gleisa), manquèt de cabuçar pel sòl , juste al moment de montar de caval, que la paura bèstia podia pas lo sentir, ela tanben.


A Mureth venèm d'ausir parlar de la clavadura d'una classa mairala de la calandreta. Vertat o messorga , n'en sabi pas mai. Vertat que i a pas res pus d'estonant dins la patria de Jules Ferry, dels dreches de l'òme , lo païs de la republica de las letras; que reverta mai que mai una republica bananièra.
Esperem de nos enganar.
A l'ora o los governaments de tota mena vendon d'entrepresas publicas de tot costat per donar 10% de mai , cada an , a d' actionaris paucs valents, estrangièrs o faineants coma de colòbras, que d'unes del monde anglò-saxon per la majora part, cotison als fons de pensions e qu'an crompat la mitat de las entreprèsas françèsas, d'aqueste paîs ambe la benedicion del PS o de l'UMP-S , escusatz o voldrai dire UM-PS.
Lo ministre de l'ensanhament, neci entre los calucs se carra de nos far totes dintrar dins lo motle de l'uniformitat françèsa. VIVA L'UNIFORMITAT FRANCESA.
Levat la color de las teuladas , entre lo nòrd e lo mièjorn que i aura de different lèu ?
Pertot IKEA, Caireforc, Leclerc, Fial Vèrd Flunch, Mac Do; pertot ça mème. Pertot lo meteis accent , a la tele , dins las carrièras...
Aqueste païs crèba cada jorn un pauc mai de son uniformitat, e d'una còla de faineantasses que s'emplenon las pòchas tot en prèchant la moderacion salariala. e la necessitat de se serrar la cencha. Que lo cost de la vida creis pas . Es una sentida; una impression falseta, una idèa estranja.
Ambe totes los amics e tot lo respect que lor devem pas, nos cal jonher per dire :
Salut a vos , bogres d' ases e traças de mecuts!

Aucun commentaire: